+1

Despre proiect

Dicționarul online de abrevieri și acronime abrevierile.ro este va fi cel mai complet, voluminos și consultat dicționar tematic în limba română.

Ideea proiectului a apărut la sfârșitul anului 2009, în 2010 au apărut primele schițe de proiect și design; au mai trebuit să treacă 2 ani până la lansarea propriu-zisă.

Prin ce e special dicționarul

Caracteristici abrevierile.ro

Căutarea abrevierilor. Dicționarul are obiectivul principal de a oferi utilizatorilor un instrument comod de căutare a abrevierilor. Căutarea termenilor are loc atât în textul definițiilor, cât și în descrierile, comentariile acestora. Apropo, dacă faceți o căutare „goală” (fără nici un termen de căutare), puteți vedea ultimele 30 de abrevieri adăugate în dicționar.

Caracteristici abrevierile.ro

Descrieri, comentarii, referințe. Abrevierile sunt însoțite (pe lângă descifrări) de descrieri, comentarii, referințe ce pot ajuta utilizatorii să identifice mai ușor perioada, locul de circulație și folosire a unei abrevieri concrete. Dacă abrevierea reprezintă denumirea unei organizații și ea deține un sait, acesta este indicat. Dacă organizația nu deține sait, atunci în cele mai dese cazuri este indicată o sursă unde este pomenită abrevierea în cauză.

Caracteristici abrevierile.ro

Logotipuri. Multe acronime sunt reprezentate grafic în logotipurile instituțiilor, companiilor. Astfel, abrevierile.ro nu e doar un dicționar de abrevieri și acronime, dar e și un dicționar „ilustrat” de avrevieri și acronime. Vedeți Abrevieri în imagini

Caracteristici abrevierile.ro

Colecții de abrevieri. Sunt anumite abrevieri ce pot fi grupate în categorii clar definite. De exemplu, elementele chimice, punctele cardinale, universități din România (denumiri ce reprezintă abrevieri, desigur). Vedeți Colecțiile de abrevieri

Caracteristici abrevierile.ro

Contribuțiile utilizatorilor. Dicționarul crește semnificativ și în baza abrevierilor pe care le adaugă utilizatorii prin intermediul unei forme speciale. Abrevierile trimise sunt verificate, după ce unele din ele sunt adăugate în dicționar. Utilizatorii au posibilitatea, de asemenea, să editeze o abreviere concretă. Pentru aceasta, pe orice pagină a abrevierii, este un link de editare a abrevierii (reprezentat printr-un creion). Modificările sugerate de utilizatori sunt analizate și, dacă este necesar, informația despre abreviere este înnoită.


Dacă aveți careva întrebări sau sugestii, vă rugăm să folosiți forma de contact.